Saturday, 15 September 2012

BlogkuVideo | Kecanggihan Lampu Isyarat Di Jerman

Hari ini penat sangat2 BKB rasa...dah lah duk tengah panas je, lagipun Malaysia memang semakin lama semakin panaskan @ 1 dunia memang makin lama makin panas ke. BKB tau kebanyakkan dah kerja kan, kalau korang yang duk area K.L atau mana2 tempat yang mempunyai banyak traffic light selalunya tempat tu lah akan jem kan.

De sesetengah orang duk tekan hon je, macam lah traffic light tu akan berubah jadi hijau dengan cepat kalau hon ramai2...kalau camtu BKB pon nak hon banyak2 kali, bagi semua 3-3 lampu jadi hijau ke hahahaha, nak sangat kan. Bagi BKB lah kan, benda macamni kita boleh cari jalan kan, cuba cari masa yang bukan peak hour, kalau dah tau orang ramai kuar masa tu jangan lah kuar gak. Bagi BKB lah, selalunya BKB akan fikir pe yang orang lain tak terfikir, kalau sama dengan waktu diorang nak kuar, memang jem lah nantikan hihihi.

Lagi satu, korang pernah tak kena potong Q masa kat tol, cuba bayangkan...kita nie penat2 tunggu dah sampai macam ular dah jalan nak masuk tol tu, ehhh...mudah2 je kita dari belakang nak potong Q, xde semangat kejalanan rayaan langsunglah diorang ni...so guna lah TnG @ Smart Tag ye hihihi. 

Oklah, korang pernah tak menunggu lama kat traffic light coz nak lintas jalan, sampai tak tahu nak wat pe, rasa nak melompat2 kat traffic light cam monyet je, tapi tak boleh lah, kan kuar ngan makwe...makwe xpe lagi dah faham perangai kita tapi camne kalau kuar skali dengan bakal mak mertua...xke die rasa memonyet je bakal menantu aku nie...so nak bagi korang cool, perlunya dibuat sesuatu kat traffic light tu kan...so di Jerman, mereka telah mencipta traffic light yang boleh menghilangkan bosan korang selama beberapa minit, caranya cukup mudah...main game kat tiang traffic light...tapi game tersebut telah mempunyai background yang menunjukkan bila traffic light tu nak hijau...ni kalau dah hijau duk main lagi coz tak menang2 hahahaha..

2 comments:

  1. mmg tak bosan la nk menunggu kan.. tapi kalau buat kat malaysia ni mmg abes ranap la.. mentaliti rakyat kita masih lg rendah.. hmm

    ReplyDelete