Saturday, 26 November 2011

Sedih

Malamni rasa nak luahkan perasaan c kit,korang mesti pernah rasa sedihkan....sebab sedih tu de macam2 sebabkan,kadang2 sedih tu boleh menyebabkan kita rasa murung,de gak yang terus rasa nak menangis,lebih2 lagi perempuan...biasalah,hati diorng lembut....perasaan mudah tersentuh tp de gak lelaki yang menangis kan...xpe...menangis tu boleh membuatkn hati kita puas...puas meluahkn pe perasaan kita rasa.


Salah satu sebab kenapa kita sedih ialah...hilang orang y kita syg...contohnya salah seorng family kita....siapa y xsyg family...cz diorglh y knal n memahami kita...mak...ayah...adik beradik...saudara...tu semua family kita...smua yang kita Syg..smua y kita harapkan akn sntiasa bersama kita smpai bila2,ia merupakan kesedihan yang paling lama seseorang itu rasai kalau ia berlaku.


Sebab kedua,pasangan kita...ye pasangan kita ialah suami @ isteri...kalau isteri selepas die kahwin....suamilh merupakn kpentingan die skank...dan lelaki plak mesti menyayangi isterinya dgn penuh kasih syg dan cinta...cuba bygkn pasangan kita tiada...kita akn betul2 sedih,knp..kerana lum nie,die lh tmpy kita mngadu,tmpt kita luahkn pe perasaan kita,suka @ duka...tetapi lpas hilangnya pasangan kita,kita rsa kosong,rsa perlunya diisi tempat kosong tersebut.Mungkin jarak ia xlama tempoh kita bersedih....mungkin setelah diisinya tempat kosong tersebut...duka kita akan sembuh.


Sebab ketiga sahabat....sahabat ni kita lebih tertumpu pada sahabat karib...selain pasangan kita,orng paling sesuai utk meluahkn perasaan ialah sahabat karib....mungkin die dpt menyelesaikan masalah tersebut dan sahabat karib akan tolong dgn ikhlas....tetapi itulh....kesedihan berlaku apabila sahabat sendri y tikam dari belakang....memang luka iaitu lukanya perasaan,sahabat y kita percaya selamani sudah belot....sudah menjahanamkan perasaan sahabat sebelum ni....tetapi ia xlama kerana sahabat mudah dicari ttpi ingin mendapatkn sahabat memahami lebih mencabar dari mencari kekasih.


Sebab 3 @ 2,mungkin kita akan dpt mencarinya...lama @ cepat itu bergantung....tetapi sebab 1,kita memang xdpt mncri penggantinya smpai bila2 kerana kerana ia Only One....forever.


Published with Blogger-droid v2.0.1

No comments:

Post a Comment