Monday, 7 November 2011

Cara Nak Hilangkan "Test Mode Windows 7 Build 7600"

Mesti de sape2 pernah kenakan masalah nie,alaaaa...malu2 plak nak ngaku.Relex,tarik nafas dalam2...lepas tu push...jom g jogging hehehe,nak gurau sikit pon xleh. Mula2 BKB nak cite sikit,sal cmne lah benda nie leh terjadi sampai korang pon sakit mata tgok kan,trauma plak...dh tgok mcm windows not genuine je kan benda nie.Ok...kalau ia kuar kadang2 de gak kuar Test Mode Windows 7 Build 7601,benda nie kuar apabila windows detect de driver yang korang baru install cam de risk ke so diorang anta lah maklumat sal driver tu kat Microsoft,pe benda lah y korang install tu so kuarlah test mode,sebenarnya ia xde kesan pe2 pon kt laptop korang cuma wat sakit mata memandang je lah kan,dah jadi cam wallpaper plak kan hihihi.

BKB akan ajr step by step camne nak hilangkan watermark tu (BKB panggil watermark huhuhu),mula2 korang g kat start lepastu kat search tu tulis cmd, bila dh dpt cmd,korang klik kanan atas cmd tu,lpstu tekan menu Run As Administrator,knp kna wt cmtu cz nk buka Command Prompt.Kalau ikot step die camnie..

  1. Tekan Start
  2. Search cmd
  3. Lepastu atas cmd klik kanan dan cari menu Run As Administrator
  4. Klik Run As Administrator
  5. Kuar lah Command Prompt y hitam tu hihihi
  6. Lepastu tulis bcdedit/set TESTSIGNING OFF....leh rujuk pic kt bawah ye.

     7. Lepas tulis tu tekan Enter.

Dah tekan Enter kan,kalau dh tekan die pon akan kuar camnie....rujuk lg skali pic kt bawah.

Jap-jap taulah korang dah senyum,lum siap lagi ye,cam biasalah,lps wat krja kna restart,baru leh tgok kesan die,berjaya @ fail hihihi.Good luck.

No comments:

Post a Comment