Tuesday, 4 October 2011

Nasihat Tentang Tudung

Sebelum tu BKB nak ucapkan tahniah kepada Gadour L'artistou cz begitu berani mnyampaikn sbuah lagu yang BKB sendri xmampu nk buat kt negara Malaysia yang kucintai ini....BKB rsa klu die nyanyi kat Malaysia silap2 blh kna ban kt tv2 kt Malaysia nie....igt dulu artis kita prnah kna ban 6 bulan kn cz isu tercabut baju huhuhuhu, tp realitinya yang Gadour buat tu mmg sesuatu orang Islam patut banggakn,malah xde satu pak menteri pon berani nak mnyampaikan yang pemakaian tudung @ hijab itu adalah wajib.
Malah rmai yang mnjadikan sbgai role model sprti artis2,pngacra lah sbgai idola mereka....kat Malaysia nie pon BKB tgok dh rmai dh start pkai tudung tp jnis & cara pemakaian tudung tu xmnunjukkan ciri pemakaian yang btul...mcm sesetengah artis yang pernah pergi Mekah wt haji @ umrah ke,diorang xboleh nak terapkn pemakaian tdung dgn btul,kdg2 diorg pergi umrah dh mcm g holiday,tiap2 thun g tp cmtu gk,de sesetengah tu pkai selendang je,kt depan tu terjemput kuar,dh jd cam elvis pn de hehehehe...
Bagi BKB lah,klu orang llki nk cri bkal istri tu cuba tgok cra pmakaiannya dlu,kna x dgn ciri2 muslimah ni,klu kena,cepat2 lh g merisik hihihihi....bukan pe,melepaslah korang cz perempuan mcmni 1 dalam sejuta tau..
So lps BKB post nie,BKB nak g cri aweklah y ciri2 muslimah ni....semangat nie semangat....doakan BKB berjaya ye hehehehehe..
Lum tu layan video nie dlu....myb penyanyi nie rsa tu lah msa y ssuai utk bgth kt smua org wlaupn die dh thu akibt die nnt...doakan semoga die selamat dlm jagaan Allah S.W.T
p/s: wanita adalah hiasan dunia y amat bernilai

No comments:

Post a Comment