Tuesday, 1 November 2011

Kemalangan Keretapi Dengan Lori Tangki Minyak di Sabah

Kalau korang tengok berita malam tadi,kt tv mana2 lah,tp klu kat paper x kuar lagi kot tp kosmo myb dah kuar kot cz selalunya kul 2 pagi dah de orang duk jaja dah paper tu,tp kadang2 berita y cepat nie takut xsahih je kan,so kna siasat & dgr dulu pe keputusan die camna...nie de ckp 18 meninggal,meninggal tu pe pon kita xtau,semut ke lalat ke ...ishhhhh...xsuka lah berita yang xtau mana pangkalnya lagi.BKB de tgok kat fb masa mula2 kejadian tu berlaku,nak g Sabah pon jauh,klu x BKB dah leh try sahihkannya awal2 lagi.

Tapi bila BKB dgr berita yang kemalangan tu xde lah smpai meragut nyawa pon tp de gaklah kecederaan,cite die camni,kemalangan tu diantara keretapi dan lori tangki minyak,kalau tafsiran awal BKB lah yang keretapi tu confirm xsalah,dah memang jalan die kan,die lalu je lah dan myb lori tu pon xsalah kot2 de kerosakn pada lori tu ke yang menyebabkan ia still kat situ menunggu maut,klu tgok video die mcm cite omputih tu pe tajuk die.

Kemalangan nie berlaku die Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu pada pkul 5.40 petang tdi dan Jabatan Bomba dan Penyelamat mengesahkan tiada kemalangan jiwa berlaku....syukur alhamdulillah lah klu camtu.Kemalangan tu terjadi apabila keretapi tu melanggar lori tangki minyak yang berada di stesen minyak Petagas,kertapi tu sebenarnya dalam perjalanan dari stesen Tanjung Aru ke Papar.

Kalau tengok video tu juga kemalangan tu menyebabkan letupan yang kuat dan menghasilkan asal tebal yang boleh dilihat sejauh 5 kilometer(jauh tu,confirm area tu gelap kan cz asap tu tutup awan) dan kemalangan tu mengakibatkan 6 orang cedera beserta pemandu lori yang patah kakinya.Dengar kata de gak y terjun ikut tingkap keretapi tu lah dan jalan raya kawasan tersebut jem(tu lah manusia,klu dh terlebih sikap ambil tau smpai menyusahkan Bomba nak dtg klau dah jem nie)

BKB de letak video sal kemalangan tu,korang tgok dan tafsir sendirilah,teruk ke x kemalangan tu tp yang penting doakan semuanya selamat tidak kira muslim @ non-muslim sekalipon....layanzzzzzz.
                                                                              Video 1

                                                                             Video 2

No comments:

Post a Comment