Tuesday, 1 November 2011

Iklan Minyak Rambut Yang Terlampau

Thailand nie bab-bab wat iklan memang gua respek gila lah, die punya metafora tu memang lebih-lebih lah,kira xtercapai akal mu hahahaha....lum tu BKB nak cite lah,kat Malaysia memang faktor keselamatn tu pihak berkuasa ambil berat tetapi sikap pengguna jalan raya tu lah y kurang sikit, nak cakap denda @ penalti tu memang dah tahap terlampau tinggi dah berbanding negara lain,tp tu lah...xtetap sikap sambil lewa tu. Memang ajal maut tu semua ditangan Allah,malah takdir kita pon Allah dah tentukan sejak azali lagi. Tapi kalau de benda yang kita leh elak,baik kita elak contohnya eksiden.

BKB tau yang korang pon klau boleh xnak lah meninggal atas jalan raya,lebih-lebih lagi masih muda,y asyik fikir nikmat dunia je,yang ade moto tu dgn rempitnya,y de keta dgn turbonya( dah la mahal,setengah tu minta dgn duit mak bapak tu). Sesetengah kemalangan pon ada berkaitan dgn sikap,sikap y paling kita nampak ialah nak cepat ke sesuatu tempat,dah tau korang nak sampai on time tu,kna kuar dari umah pon awal gak,nnti leh la bawa kenderaan dgn aman,nie bwa dh macam lipas kudung(maaf lipas,ni bukan hinaan ye),laju dah macam pelesit,x eksiden mcm mana,klu korang xleh nak fikir sal diri korang,cuba fikir pengguna lain yang bawa kenderaan dgn sopan....cuba fikir y diorg de family,x ke sedih family diorang nnti,cuba lah insaf sikit(dah start nk bebel nie).

So klau y mcm naik moto tu,nak kurang risiko terjadi pe2 bila eksiden,cuba lah pkai helmet,klu dh pkai cuba ketatkan tali tu sikit,ni tali pon dh leh wat mai skipping die punya longgar.Had laju pihak kerajaan tu cubalah baca,korang igt murah ke kos nak pasang signboard tu,dah lah besar gedabak,xnampk lagi xtau lah. Tapi mayb diorng nampak cuma xtau nak baca je kan hihihihi.Pe2 pon korang layanlah video nie,nie orang ckp 2 in 1,npe...tgoklah sendiri huhuhu....layanzzzz.

No comments:

Post a Comment