Tuesday, 4 October 2011

Kebakaran Blok Kolej Jati(UiTM)

Minggu lepas BKB dgr yang kolej jati kt Uitm de kbkaran,uisshhhhh....klu bab2 terbakar ni yang BKB kurang suka,api beb,panas siot,lbih2 lagi api neraka(tp mnta jauh lah ye),member BKB pon de gk y duk sna,tp BKB dh contct,Alhamdulliah....selamat die,tp dgar kata de gak patah kaki coz terjun,tu BKB xpasti lah.

Ikut kata member BKB tu,memang ciri2 blok tu kurang tahap keselamatannya,lebih2 lagi dari segi sistem menangani kebakaran,ye lah...pintu masuk dah la 1 nak msuk,ptut de byk pntu mcm design bangunan skank yang de koridor kat luar mudah nk g ke pintu len @ maksud die tangga len....tp BKB de dgar yang blok tu dh lama dah,dekat 30 tahun dh,yelah...xkan senang2 je die nak roboh & bina baru, smua tu kos y besar beb...nak roboh tu pn satu hal,gna kos yang banyak gk tuuuu....tp bg BKB lah,y penting keselamatan penghuni blok tu,yelah...nyawa orang....Allah bagi satu je...xboleh nk try hidup jap & nak try mati jap( tapi BKB prnah dgr kucing de 9 nyawa tp kucing BKB k.o skali dah xhidup2 pn huhuhuhu ).
So...pesan BKB lh,myb pihak yang bertanggungjawb boleh cuba cri jaln cmne nak selesaikan hal nie,camne nak bg bnda ni terjadi 2 kli,banana cannot fruit two times hahahahaha...yelah...gurau2 gak,tp nyawa kna ambil berat.

No comments:

Post a Comment