Thursday, 16 June 2011

Nasi lemak menggemukkan

Blogburuk rasa Blogburuk dah terlewat post benda macamnie, kenapa Blogburuk xpost je benda2 yang tengah hangat cam tanah runtuh ke,kan benda baru tu....yelah,manusia nie kejap je...hangat2 taik itik katakan,benda2 panas dan baru terjadi, baru nak sibuk2 wat pemantauan lah,baru fikir macamne nak tangani nie lah, baru sibuk2 duk tanya de teknologi barukah nak prevent benda nie....tapi betul pe orang dulu2 cakap, sediakan payung sebelum hujan coz kite kena tengoklah awal2 tempat tu,sesuai ke x nak bina rumah atau bangunan, nak tunggu runtuh dulu dan lepastu nak tuding jari kat sape2 dan lepastu nak lepas tangan....oklah Blogburuk tinggalkan dulu sal nie bagi korang fikirkan betul2....

Kite masuk topic yang berkaitan dengan tajuk post(hehehehe....lari tajuk plak),kalau kat sekolah dulu korang pernah x dapat makanan percuma masa sekolah rendah dulu,orang panggil RMTS kalau xsilap Blogburuklah, selalunya ia akan bagi kepada pelajar yang kurang mampu,tapi de gak yang mampu tapi rembat gak,siap 2-3 pingang lagi....tu bukan breakfast tapi dengan dinner sekali tu....tapi skank kerajaan sudah wat sekatan sal nasi lemak dan makanan jenis keropok segera dan fastfood nie....kalau nasi lemak tu Blogburuk kurang setujulah kalau nak wat sekatan dijual di kantin coz masalah kegemukkan bukan banyak disebabkan oleh nasi lemak tapi jenis fastfood dan keropok nie, makanan yang nie lah banyak memberi sumbangan lemak2 kat badan(terasa Blogburuk huhuhu)...kerana makanan nie cepat bagi effect ke atas badan kita, dah la jenis goreng dan berminyak. Nasi lemak tu maybe sikit sangat sebab kegemukkan....lagi pon die merupakan nasi, makanan yang boleh mengeyangkan, jadi sekatan terhadap penjualan hanya boleh dibuat untuk fastfood je.....tapi kalau balik umah mak goreng french fries satu mangkuk besar hentam gakkan hahahahaha...
video nie memang lawak,layan sorang2 pon leh ketawa hahahahaha....

No comments:

Post a Comment