Monday, 28 May 2012

BlogkuGadjet | iBamboo Speaker aka Speaker Buluh

BKB tengok gadjet @ aksesori iPhone nie kadang2 pelik gak tapi yang pelik & giler2 tu lah yang korang duk ikutkan, BKB duk usha barang2 untuk iPhone,BKB de tengok sal iBamboo(klu dah ber I nie confirm special untuk iPhone hehehehe). Speaker ni direka untuk iPhone 4/4s,xtaulah 3 @ 3s leh masuk ke x hihihi,risiko klu hp korang rosak xkan ditanggung oleh BKB tau,sendiri mau ingat hahahaha.




iBamboo Speaker nie confirm2 mesra alam 100%,dah buat dari buluh,bukan dari konkrit hehehe. So ia adalah salah satu cara untuk menjaga environmentlah katanya (sebut sal environment nie teringat kat seseorang yang kerja sebagai Environment Manager so die leh lah nak tiru idea camnie huhuhu). BKB juga rasa die lebih ringan dari iPhone korang, yelah dengan buluh wat lemang ngan meriam buluh,die lagi kecil,so ringanlah,klu nak bwa mana2 xmenyusahkan lah,klu korang bawa n letak atas dashboard keta,orang pon ingat ni hiasan kot,xpon tabung korang hahaha.


Kat website diorang de cakap,coz speaker ni 100% dibuat daripada buluh,so bagi orang Cina,buluh nie bagi  
Ong lah,feng shui manyak bagus maaa, BKB rasa nie teknik berniaga je,habis ngan fengshui die ambil kira,pe ke pelik hihihi. Pe y BKB nampak ia adalah sebatang buluh yang dipotong pendek untuk dijadikan speaker yang boleh dibuang bila2 masa hihihi, tapi kualiti  iBamboo Speaker  BKB boleh cakap boleh tahan lah,harga pon murah,kira2 rm76 je hahahaha, so korang mampulah nak beli,lagipon bukan guna elektrik ke bateri ke,juz cucuk @ masukkan dalam lubang,tp ingat...pasang dulu lagu baru boleh masuk dalam lubang y dah disediakn dan rasai keasyikkan alam yang hijau dan damai hehehe.

Kalau korang nak tengok kualiti bunyinya korang leh tengok video kat bawah nie, diorang dah test...yang BKB paling nampak dalam test nie,sound level yang perlahan tapi bunyi die boleh loud bila cucuk kat  iBamboo Speaker  nie...biasalah guna sistem gema katakan.


So, kesimpulan yang BKB boleh bagitahu,kebaikkan yang ada kat speaker nie ialah,ia ringan,mesra alam & xyah nak guna elektrik,juz cucuk je kat  iBamboo Speaker  nie. Kekurangan iBamboo Speaker bagi BKB ialah,mahal yelah rm76 tu huhuhu, xtahan lama...memanglah buluh ni adalah salah satu semulajadi yang tahan lama tpi tetap xboleh lawan material campuran len kan dan juga mudah rosak kalau jatuh,xjatuh xpe hehehehe.

Kalau korang berminat,leh usha2 kat website diorang,klik link kat bawah.

No comments:

Post a Comment