Tuesday, 10 January 2012

Leggings Itu Lucah (18PL)

Leggings itu lucah dan ia adalah FAKTA yang semua orang tau...de faham. BKB dah lama nak wat entry sal nie, yelah jalan-jalan gi shopping complex tengok de orang telanjang...jalan-jalan gi pasar malam pun de orang de telanjang....jalan-jalan gi pantai pun de orang telanjang...habistu BKB nak gi jalan-jalan kat ne lagi kalau semua orang kat Malaysia nie nak telanjang,xkesian ke kat BKB...mengadap balutan nangka tu....dah lah drumstick a.k.a kaki & betis besar bas....de hati nak pakai camtu....mungkin kita xboleh nak salahkan dia yang dia xperasan yang lemak kat kaki die tu menggeleber je....ishhhh....wat malu je.

Nie BKB duk cite nie korang kenal xlegging,kot2 ternganga je hihihihi...BKB nak tunjuk legging yang mempunyai pelbagai variasi warna...cantik punya....dan macamnilah punggung orang yang pakai legging nie akan mempunyai kaler...

Dah pilih kaler punggung kesukaan korang, BKB rasa nie salah satu teknik bagi menjadikan punggung korang mempunyai kaler, yelah asyik rambut je selalu tukar kaler...tempat len pon nak gak kan hahahaha. BKB akan letak point2 yang berkaitan dengan legging yang ramai orang wat bodoh je.


1. GEMUK
Kalau korang lah yang pertama kali dalam abad nie tengok orang yang pakai legging nie...pe yang korang rasa....BKB rasa nak muntah de...kena pulak body dah macam tong drum...pakai plak pakaian yang setepek melekat kat kaki tu...aduyai....menangis BKB tengok benda nie. Macam yang BKB kat atas tadi,kalau dah kaki bentuk drumstick tu jangan duk mimpi kaki tu besar lidi tapi ingat yang kaki tu besat tiang KLCC (jap,KLCC de tiang ke hihihi), BKB masa jiwa remaja dulu bila tengok gegurl pakai legging nie BKB berbaik sangka lagi masa...myb pakaian die dah habis...tinggal pakaian dalam je lagi coz BKB rasa legging tu pakaian dalam untuk perempuan yang pakai kain cam baju kurung ke....kan bila diorang terselak ke kain tu...xnampaklah kaki diorang yang cantik tu....tengok,orang yang kaki die cantik pon xnak orang lain tengok...nie korang yang pakai legging yang kaki dah macam ibu gajah ada hati nak pamer...huhhhh (maaf ibu gajah,saya terpaksa menjadikan anda contoh).

2. TUA
Dah tau diri tu dah tua makcik-makcik nie de hati nak pakai legging, yelah...muka dah tahap kerepot, kalau boleh duk umah je,dah lah xlarat nak jalan tapi de lagi nak pamer susuk badan yang meludahkan(ditukar dari perkataan mengiurkan). Jalan plak terkedek2...dah xbetul dah tengok cara jalan tu....tapi kalau itik yang wat macamtu BKB boleh terima...itik kan binatang...akal mana ada. Nie de cite BKB nak kongsi, de lah masa BKB jalan-jalan gie pasar cari ikan....masa tengah pilih ikan tue BKB tengok de lah makcik tu terbongkok2 duk pilih ikan...prap....die punya legging tu terkoyak.....nasib bek koyak tepi...kalau koyak kat tempat len camne....pe lagi makcik tu lari lah....mayb baru perasan yang die aritu xpakai seluar hahahaha. Kalau Neelofa ke yang jadi camtu xpe.....BKB yang tolong belikan seluar kat die...tapi nak wat camne.....dah tua hihihi(disini BKB menegaskan BKB hormat orang tua tapi BKB xhormat orang tua yang xsedar die dah tua).

3. PAKAI TUDUNG TAPI TELANJANG
Yelah tudung tu lawa je BKB tengok die pakai....bertutup litup...bershawl lagi tambah plak selendang,baju plak...memang lawa lah...tiptop BKB cakap.....tudung tu sampai BKB tengok dah berat sangat dah kepala die nak bawa tapi bila tengok kat kaki....fuhhhh....dah macam alien plak. Nape BKB cakap alien,atas tu nampak longgar bawah tu nampak ketat....so kalau yang kaki die kecil & kurus tu tapi kepala die besar confirm nampak cam alien lah hahahahaha. Pakai tudung tu dah mengikut syariat Islam supaya menutup aurat,maknanya dia fahamlah konsep tutup aurat tu kan,tapi nape die pakai camtu....mesti korang xfaham kan....tapi BKB rasa BKb sorang je faham....diorang faham yang nak tutup aurat dari kepala hingga perut kot,bawah dari perut xdah....mazhab mana diorang guna pon BKB xtau.

4. CONTOH KEPADA ANAK
Mak die dah cantik dah pakai tudung,lawa dah tapi boleh plak mak die pakai legging ganti seluar...lepastu bawa anak kuar jalan-jalan....anak nie plak mesti nak pakai gak kan kalau mak pon dah macamtu....yelah...mesti anak nie pon teringin nak pakai dan die mesti fikir yang bendanie xsalah coz mak die ok je pakai...ayah pon ok je. Tu xpe,korang pernah tengok x yang mak dan anak die kuar, mak die pakai legging tapi anak die cantik je pakai baju kurung...hahahaha....pertama yang anak die cakap kalau terserempak ngan member die kalau member die tanya,"Nie emak awak ke", mesti die jawab,"xdelah nie orang gaji saya", hahahaha...sepatutnya mak tu kena lah tunjuk cara berpakaian yang elok kat anak die, kalau anak dah besar tentu boleh fikir yang mana baik dan burukkan,camne kalau anak tu kecil lagi,sekolah rendah lagi,mesti die akan cakap yang pe mak die pakai adalah betul....tu macam dah mengajar anak ilmu yang salah tentang agama Islam.

5. DAYUS
Kenapa dayus,coz suami tu xboleh nak tegur isteri kalau die dah wat benda yang salah.....dah tau die tu ketua keluarga...Cubalah tegur si isteri tu...ke suami nak tengok isteri die berbogel depan orang ramai....depan kawan-kawan suami die.....nak macamtu ke....bagi BKB lah...yang perempuan tu telah kahwin dengan pondan kerana xboleh nak tegur perkara salah yang telah dibuat oleh isterinya....BKB pernah dengar masa ceramah Ustaz Azhar Idrus, pertama...tegur isteri tu yang pe yang die wat tu salah,kedua...kalau tegur pon xjadi...jangan tidur bersama isteri beberapa malam,klau xjadi juga...ketiga...ialah pukul isteri...pukul camne...macam cubit ke coz isteri nie macam baby sikit...nanti die xwat dah tapi kalu xdapat gak...keempat...ceraikan die walaupu Allah paling benci penceraian nie tapi nak wat camne....sanggup suami nie tanggung dosa si isteri nie.

Mat saleh pun malu nak pakai legging nie....sampai dibuat kajian sal nie...kalau kita yang Melayu & Islam pon xtau malu...BKB xboleh nak cakap pe dah...korang layan video nie korang taulah....subtitle disediakan.


Nie de print screen dari FB sal legging nie,korang dah xboleh nak nasihat dah orang camnie...kena istighfar dengan hati je supaya xterjebak..klik pic untuk tumbesaran.

Nie BKB bagi cadangan kat suami-suami ni,kalau dah nasihat isteri xdengar gak,korang plak pakai legging tu,bagi die tengok cantik ke x hahahaha....BKB sebagai anak kalau tengok ayah BKB wat camni...berdarah BKB nangis.

Yang nie plak contoh perempuan pakai tudung tapi  bertelanjang,siap bawa anak skali tu....

p/s: BKB nak salahkan Superman coz jadikan legging nie sebagai fesyen.

6 comments:

  1. bukan pakain seorang muslimah..sekadar fesyen. kaum lelaki perlu nasihatkan anak, isteri supaya menutup aurat dengan sempurna. wanita memang perlukan bimbingan kerana terlalu mudah mengikut hawa nafsu :)

    ReplyDelete
  2. Eza takde legging. Erm, ketat sangat kot. Malu nak pakai tu kat public. huh.

    ReplyDelete
  3. Tika: nak wat camne bila nafsu berfesyen mengatasi segala2.....tapi kalau pkai utk suami leh lah hihihi...tp nak ke atok kita tgok nenek kita pkai cmtu hihihi...
    Eza:tu lh,leh plak diorang ni pkai kn...koyak baru tau hahaha

    ReplyDelete
  4. sexy sangat akak y pakai tudung nehh...hehehe...danger :D

    ReplyDelete
  5. Hihihi....sexy xpe,tkut buruk je....

    ReplyDelete