Tuesday, 6 December 2011

America Vs. Korea = Winner Malaysia

Pemenang Malaysia tu hahahaha....klu korang tengok skank,budak2 muda memang layan k-pop je,cite pon nak cite korea...dulu J-pop kejap.Kalau layan cite korea memang xingat dunia lebih2 lagi yang bersiri...kalau yang perempuan confirm dah sedia tisu kat sebelah...stanby nak lap air mata hahaha...menangis punya. Lepastu kalau nak tengok cite tu tanya dulu member2...nie happy ending ke sad ending...klu happy ending baru layan...diorang cakap rugi klu sad ending,rugi air mata ngan hingus bercucuran hehehehe ( klu BKB suka layan cite yang sad ending cz realiti dunia kebanyakkan camtu huhuhu).

Kalau korang tengok pelakon korea,yang gegurl nie cakap semua pelakon korea hensem2,smart,cute...huhhh...tapi korang nak tau 1 fakta yang nyata x,realiti punya fakta...orang korea nie kebanyakkan xhensem...smart lagi lah x...try korang tengok cite korea tu masa de orang awam @ pelakon tambahan contohnya masa scene kat funfair ke shopping complex ke...try pause kejap & tengok...korang tengok yang orang2 die selain pelakon tu memang xboleh blah kan hihihi...kalau nak bandingkan dengan orang Melayu kita...lagi ramai yang hensem,cute dan gagah perkasa...nie memang realiti. Sebabtulah korang janganlah nak berangan sangat nak dapat pasangan orang korea lah cz tengok pelakon korea hensem2 dan cantik2....tu jz seciput je hahahaha.

Ok....kalau korang marah kat BKB sal nie BKB minta maaf hihihihi....nie BKB nak bagi satu lagi fakta....korang rasa k-pop nie xmacam gay ke...yelah...kalau pelakon yang lelaki pakaian die dah nampak bulu ketiak & pusat dah...rambut plak panjang mengalahkan perempuan & muka ala2 jambu pink gitu...xke rasa macam gay hahaha...korang mesti ckap....mana de...lagi kiut miut de lah kan (BKB tengok macam kuih muih de lah). Tapi try kalau penyanyi omputih...Amerika lah maksud BKB...de korang cakap yang diorang macam gay...macam Adam Lambert ke Justin Bieber ke.....kalau kat internet bersepah duk review yang penyanyi omputih nie cam gay kan cz pakaian diorang kalau lelaki tu dan siap pakai celak mata lagi....yang tu korang cakap gay plak....kalau ditengok BKB cakap lebih kurang sama je dengan artis korea pakain diorang.
Korang nie memang diskriminasi negara betullah...yang Amerika cakap gay....yang Korea cakap kiut hahaha.
Nie BKB nak bagi contoh....nape BKB cakap macamtu....

Tapi sebab utama BKB post sal nie cz BKB tengok Malaysia nie mudah terpengaruh dengan budaya luar....korang tengoklah...skank kuar K-pop Malaysia aka M-pop lah.....mudah sangat rakyat Malaysia nie terutama Melayu nie terikut2 dengan diorang....kalau sekadar tengok tu leh lagi nak terima....nie dah siap copy paste lagi pe hal.....dah macam2 group dah kuar cam Prince of Pop,Max 24:7,Gula Gula....BKB nengok pon geli....syuhhhhhh...syuhhhhhh.Bagi BKB lah,budaya nie xsesuai nak ikut sangat bagi kta rakyat Malaysia dan kaum Melayu.

p/s: Dah la pakai tudung,duk gedik2 atas pentas camtu plak...lepastu live kat tv,xke budak2 sekolah terikut2 nanti( tengok pengacara tv3,diorang nak gelak tpi tahan je hahahaha)

2 comments: