Thursday, 9 June 2011

Halal ke haram

Isu mlmni agk sensitif sikit, tp kalu sebagai orang Islam nie,benda macamnie xboleh nak ambil mudah, kira macamni lah,korang makan x khizir(ayat sopan di situ,ayat media kan),ayat blogger xsyg mulut,ko makan BABI x, mesti x kan y Islam tu, tp nape orang kite nie boleh plak minum kencing Seth Tan...ehhhhh c lap plk,setan nie, die xrasa macam mkn haiwan yang hidung xberapa nak mancung tue.
Benda yang was2 nie kalu boleh jgn lah terasa nk mkn ke nk minum ke, benda mcmnie lh duk dalam tubuh badan kite, darah daging kite. Kalu yang study tu, nk hafal pon dekat 1001 malam,tu pon baru ciput je igt,xpon xhengat langsung hehehehehe....bagi y de family tu korang kena fikir lebih lagi coz benda nie bukan melibatkan seorang individu je,anak korang dan isteri2 korang(abg salih yaacob my idola huhuhuhu), jadi benda nie ambil lah berat c kit,mencari y halal itu fardhu kan...kan...hehehehe,pe2 pon aku harap isu bir halal tu(aku igt klu nma bir semstinya haram,rupanya de y halal) cepat2 selesaikan,cepat2 kuarkan status die,klu dh wt kajian yang bir tu dh de c kit2 haram, haram je terus huhuhuhu dan kalu ia masih lagi halal, boleh lh ckp y ia halal coz bndanie adalah biznes,nnt rugi plak owner die, tapi aku respect dkt Jakim, diorng terus wt ujian nak pastikan status halal ke x,bravoooooooo.....
Video yang blogburuk nk post nie lagi haram, haram kuasa 2 hahahahaha

No comments:

Post a Comment